Travel

Weihnachtsmarkt Münster

De kerstdagen komen eraan! En ik ben blij 🙂 Ik kan niet wachten om de kerstboom op te tuigen en de kerstverlichting op te hangen. Ik ga koekjes bakken voor bezoek en alvast nadenken over wat ik ga halen voor het gourmetten. Maar eerst moet ik naar Münster, voor de kerstmarkt!

Het is al flink koud buiten en in de stad hangen overal lampjes. Mensen hollen rond met papieren zakken van de Primark en andere minder opvallende shoppers, dik ingepakt met sjaal, muts en wanten. De kerstsfeer hangt al in de lucht en ik word daar zo gelukkig van.

Afgelopen zaterdag zijn wij daarom naar Münster gegaan. Gezien ik wel vaker evenementen bezoek, en weet wat een kriem parkeren kan zijn, zijn wij weer met de trein gegaan. Eerst met de trein naar Enschede en daar overstappen op de ICE naar Münster. Relaxed achterover hangen en na een uurtje ben je er.

Bas en Niels vinden alles prima en gingen vooral mee voor de bratwurst en bier. Joke en ik hadden meer zin in glühwein en reibekuchen.

Zoals verwacht was het stervensdruk! Ik vroeg me nog even af of dit wel de moeite waard was. De massa’s mensen maken het wel iets warmer om je heen, maar echt gezellig wordt het daardoor ook niet.

img_20161203_154530

De stad zelf was heel feestelijk versierd met lichtjes en bonte kerstversiering. De geuren van zoet, warm eten kwam van alle kanten aangewaaid. Je kreeg er gelijk honger van. Niels vond gelijk een kraampje waar hij en Bas halve liters konden krijgen en ze bleven daar wel even hangen. Joke en ik zijn toen op zoek gegaan naar Glühwein. Lekker opwarmen.

Al snel wende de drukte wel en werd het gezelliger. We voelden onszelf opwarmen. Of dat door de sfeer of de glühwein kwam, weten we niet. Maar dat maakte niet uit. Het was fijn. 🙂

Tegen de avond ging de kerstverlichting aan en leek het alsof de stad goud kleurde. Prachtig! Helaas wilde mijn telefoon daar geen fatsoenlijke foto’s van maken. Maar je moet het zelf zien. Münster is al een prachtige stad en met kerst wordt dit alleen maar mooier.

We hebben gegeten en gedronken en zijn tot het eind gebleven. Daarna hebben we de trein teruggepakt. De weihnachtsmarkt in Münster is een echte aanrader. Volgend jaar gaan we weer.

Tags : Destination

The author: Elles Jacobs