LifestyleTravel

Wandelen met de NS

Sinds wij Charlie hebben, wandelen Kris en ik steeds meer. Het is altijd wel lastig om een mooi wandelgebied te vinden waar je makkelijk kunt komen zonder auto. Want die hebben wij niet. En daarom was het zo fijn toen Kris van een collega hoorde dat er NS wandelingen zijn.

Wat zijn NS wandelingen? Bij een NS wandeling wandel je van 1 station naar een ander. Of je loopt een rondje waarbij je begint en eindigt bij een station. Je hebt dus geen eigen vervoer nodig.

Charlie mag met de trein dus voor haar is dit ook ideaal. Ze vindt het prima om met de trein te reizen en waarschijnlijk vindt ze het straks nog leuker als ze weet dat ze daarna kan rennen in het bos. Net als dat ze het gebied rondom de dierarts niet cool vindt.

NS wandelingen bestaan al 25 jaar. Bij verschillende sites kun je de routes vinden, samen met een uitgebreide routeomschrijving. Deze kun je downloaden op je smartphone of uitprinten als je net als ik liever je telefoon thuis laat. Het is dus niet moeilijk om lekker uit te waaien en tegelijkertijd niet de weg kwijt te raken.

Elk jaar komen er weer nieuwe wandelroutes bij dus ben je nooit uitgewandeld. Omdat ze bij een station beginnen en eindigen, kun je ook ver weg reizen en daar wandelen. Je hoeft niet in de buurt te blijven. De eendagse routes zijn van 6,5 km tot 22 km lang. Als je weet hoe lang je loopt, kun je van tevoren uitrekenen hoe lang je erover doet en hoe ver weg je kunt gaan.

Sommige routes zijn langer dan een dag. Bij de routebeschrijving staan dan ook hotelletjes waar je kunt overnachten. Je mag natuurlijk zelf een hotel kiezen, maar het hotel bij de routebeschrijving geeft je een lunchpakketje mee voor onderweg. Ook niet verkeerd.

Kris en ik gaan er binnenkort maar eens een uitproberen. Kijken of het wat is.

The author: Elles Jacobs