browsing category: Beauty

Beauty blogs

Welkom op de ultieme bestemming voor liefhebbers van schoonheid en verzorging! In mijn beauty blogs deel ik trends, tips en mijn mening over schoonheidsproducten. Ik schrijf ze geheel vanuit mijn eigen ervaring. Ik schrijf onder andere over huidverzorging, haarverzorging, inzichten in wellness en zelfzorg en nog veel meer! Met mijn beauty blogs hoop ik jullie te inspireren om beter voor de dag te komen en te informeren over alles wat je moet weten. Zo heb ik het over de verschillende soorten oor piercings en of je een gezichtsmasker voor of na het douchen moet gebruiken.

In mijn beautyblogs beoordeel ik producten en geef ik jullie mijn eerlijke mening, krijgen jullie schoonheidstips en trucs en geef ik tutorials. Bij mij blijf je op de hoogte van laatste beautytrends en innovaties. Door middel van mijn beauty blogs geef ik jullie de informatie waar je naar verlangt!

Ik vind verzorging zelf erg belangrijk en ik sta altijd open om iets nieuws uit te proberen. Kijk dus niet gek op als je iets onbekends tegenkomt tussen mijn beauty blogs.

Nadelen PMU wenkbrauwen
Beauty

Nadelen pmu wenkbrauwen

Permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen is een populaire cosmetische behandeling die tijd bespaart en je zelfvertrouwen een boost kan geven. Echter is het belangrijk om eerst stil te staan bij de nadelen van pmu wenkbrauwen. In deze beauty blog deel ik met alle liefde de nadelen ervan.

Ik wil er toch even bij zeggen dat ik je niks af raadt, maar zie het vooral als een waarschuwing.

1. Langdurig resultaat

Eén van de grootste voordelen is tegelijkertijd ook het grootste nadeel: Het is voor altijd. Je zit voor een langere periode vast aan de vorm en kleur van je wenkbrauwen. Ben je niet tevreden met het resultaat of er na een tijdje op uitgekeken? Dan heb je pech en ben je te laat.

2. Onvoorziene gevolgen

PMU voor wenkbrauwen kan leiden tot ongewenste effecten, zoals allergische reacties, infecties, littekens of pigmentverkleuringen. Mocht je het toch gaan doen, kies dan altijd voor een ervaren en professionele specialist die werkt met veilige en hoogwaardige producten.

3. Hoge kosten

Houd er rekening mee dat je al gauw meer dan € 500,- kwijt bent aan deze behandeling door alle mogelijke kosten en nabehandeling er bij. De kosten variëren per specialist en techniek, maar in de meeste gevallen vallen ze hoger uit dan van tevoren gedacht. Ook ben je na één behandeling waarschijnlijk niet klaar en moet je terugkomen voor touch-ups.

4. Veel tijd kwijt aan nazorg

Naar mijn mening een van de grootste nadelen van PMU-wenkbrauwen is dat je er na de tijd continu mee bezig bent en ook moet zijn. Om het beste resultaat te behalen heb je goede nazorg nodig, zodat je complicaties voorkomt. Je moet de wenkbrauwen schoon en droog houden, ze niet krabben of kwijlen, en vermijden dat ze in contact komen met zonlicht of chloor.

Vaak kom je pas na de tijd erachter hoe vaak je aan je wenkbrauwen zit en hoe vaak de zon er op schijnt.

5. Beautytrends veranderen met de dag

Een trend is een trend. Dat betekent dat deze morgen weer anders kan zijn. Wat nu hip is kan morgen weer uit de mode zijn. Goed om in je achterhoofd te houden, want aan PMU-wenkbrauwen zit je lang vast.

6. Niet tevreden? Dan moet je betalen

Ben je toch ontevreden met het resultaat? Het verwijderen van PMU-wenkbrauwen is complex en kostbaar. Meerdere laserbehandelingen zijn nodig, met littekens als gevolg.

Wees goed voorbereid op de nadelen van PMU-wenkbrauwen

Wil je ondanks de nadelen toch graag PMU-wenkbrauwen? Doe dan goed onderzoek en kies een ervaren specialist. Bespreek je wensen en verwachtingen uitvoerig en vraag naar nazorginstructies. Zo ben je je goed bewust van de stappen die je zet en kun je weloverwogen beslissen of PMU-wenkbrauwen bij jou passen.

Alternatieven

Door al deze nadelen van PMU-wenkbrauwen ben ik zelf meer voorstander van de volgende alternatieven:

  • Henna wenkbrauwen: Deze semi-permanente optie geeft je tot 6 weken lang mooie wenkbrauwen.
  • Microblading: Met deze techniek worden hairstrokes gecreëerd voor een natuurlijke look. Het resultaat is minder langdurig dan PMU.
  • Oogschaduw en wenkbrauwpotlood: Met make-up kun je je wenkbrauwen elke dag naar wens stylen.
Read More
1 2
Page 1 of 2