BeautyLifestyle

Citroen als beautyingrediënt

Gezien ik nu alles in de keuken als beauty-ingrediënt wil gebruiken, heb ik de koelkast opengegooid en ben ik gaan uitzoeken waar alles goed voor is. Dat olijfolie en avocado goed voor je zijn, heb ik al ondervonden. Deze week is citroen aan de beurt.

Hieronder vind je een aantal toepassingen voor citroen in je beautyregime.

Deodorant
Ben jij ook tegen alle vieze toevoegingen in deodorant? Smeer dan een beetje citroensap onder je oksels. Het zuur doodt de bacteriën waardoor het zweet niet gaat stinken. Let wel op, het is geen anti-persperant.

Ruwe ellebogen en knieën
Heb jij last van ruwe huid op de ellebogen en knieën? Meng het sap van een citroen met een paar theelepels zout en wat olijfolie. Je maakt er een soort scrub van, waarmee je de ruwe huid wegscrubt. Let wel op dat je zout gebruikt, scrub dus niet te hard.

Vet haar
Als je vet haar hebt, kan een goede shampoo helpen. Maar niet iedereen wordt even blij van de ingrediëntenlijst van zo’n shampoo. Gebruik dan citroensap. Een paar druppels sap op je haar en het vet wordt opgelost.

Moisturizer
Meng het sap van een citroen met een beetje kokoswater en smeer dit op je huid. Je huid voelt zacht en fris aan.

Nagels
Zijn jouw nagels broos en beschadigd van het gebruik van nagellak of acrylnagels? Meng dan citroensap met olijfolie in een bakje. Houd je nagels een paar minuten in het mengels, laat ze lekker een paar minuten weken en laat olijfolie zijn werk doen. Je nagels worden sterker en gezonder.

The author: Elles Jacobs