Beauty

Maak je eigen haarmasker

Ik heb heel lang, heel dik en heel droog haar. Hoewel ik eigenlijk weet dat ik het beter kan knippen, ben ik nog niet zo ver. Mijn haar is super droog door het stijlen en föhnen, en gezien ik het niet wil knippen, moet ik mijn haar extra goed verzorgen. Daarom maak ik zelf haarmaskers. Door zelf haarmaskers te maken, bespaar ik geld (wat maskers uit de winkels zijn niet goedkoop) en ik kies zelf wat ik allemaal in mijn haar smeer.

Lees hieronder een aantal recepten voor lekker, natuurlijke haarmaskers. Tijdens het wachten kun je je haren het beste afdekken met een douchemuts of een plastic supermarkt zak (als je die toch al in huis hebt) zodat de maskers geen troep achterlaten.

Honing en yoghurt masker

  • 125 ml yoghurt
  • 125 ml honing
  • 1 el amandelolie

Meng de ingrediënten goed door elkaar en verdeel het over je haar. Masseer het lekker in en laat het 20 minuten zitten. Na afloop, goed uitspoelen.


Aardbeien masker 1

Pureer 8 aardbeien tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg een eetlepel mayonaise toe en roer dit goed door elkaar. Verdeel het mengsel over je haar, masseer het in en laat het 30 minuten inwerken. Goed uitspoelen naderhand en geniet van je mooie glanzende haar.


Aardbeien masker 2

  • Een handvol aardbeien
  • 1 el honing
  • 1 el kokosolie

Meng de ingrediënten goed door elkaar, verdeel het over je haar en laat het 15 minuten intrekken. Uitspoelen met koud water.


Kokosmasker

Voor droog en beschadigd haar kun je het beste kiezen voor een masker van kokosolie. Vul een bakje met 2/3 kokosolie en 1/3 olijfolie. Masseer dit mengsel in je haar en hoofdhuid en laat deze 10 minuten inwerken. Goed uitspoelen met een natuurlijke shampoo.


Eiermasker

(Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van rauwe eieren en ik walg een beetje van het maken van dit masker. Maar het werkt zo goed dat ik me daar maar overheen zet. 🙂 )
Doe een eierdooier in een schaal met 2 eetlepels olijfolie en een kopje volle melk. Klop de ingrediënten tot een egaal mengsel. Voeg hier een kneepje limoensap doorheen en masseer het mengsel in je haar. Laat het masker 15 minuten inwerken en spoel het vervolgens uit met koud water.


Masker met amandelolie

Verwarm de olie een beetje door deze in een bakje op de verwarming te leggen of in een bakje heet water. De olie mag niet te heet worden. Masseer de amandelolie door het haar. Om het gelijkmatig te verdelen kun je een kam gebruiken om het er doorheen te kammen. Dit masker hoeft niet super lang in te trekken; een paar minuten zijn al voldoende. Spoel het uit, en was het daarna met een zachte natuurlijke shampoo. Net als met andere oliën is het handig shampoo te gebruiken, omdat je haar anders vettig blijft.

 

 

The author: Elles Jacobs