BeautyLifestyle

Avocado in je beautyritueel

Net als olijfolie, ben ik enorm fan van avocado. Je kunt het op zoveel verschillende manieren eten, het is gezond en zo makkelijk om klaar te maken. Avocado prakken met wat kruiden als dip, avocado met banaan en sinaasappel tot smoothie blenderen of gewoon lekker als tussendoortje oplepelen. Het is een heerlijke, smeuige groente met een bijzondere rijke smaak. En nu gebruik ik het ook in de badkamer.

Door mijn maskers en scrubs zelf te maken, vermijd ik zoveel mogelijk alles vieze meuk die in “fabrieksproducten” zijn gestopt. Als ik de naam niet kan uitspreken, dan wil ik het sowieso niet op of in mijn lichaam hebben. Daarom ben ik nu zo blij dat ik met avocado zoveel leuke dingen kan doen.

Wallen
Heb jij last van wallen onder je ogen en lijk je geregeld net als ik op een wasbeertje? Als ik slecht heb geslapen krijg ik dikke zwarte kringen om mijn ogen. De vetten en vitamines A en E in avocado’s werken uitstekend als wapen hiertegen. Masseer het zachtjes in de huid om je ogen en de huid wordt weer hersteld en gevoed.

Gezichtsmasker
Meng een halve rijpe avocado (dan zijn ze wat zachter) met een theelepel honing. Laat dit goedje 10 minuten intrekken. Heb je geen avocado in huis? Bekijk dan andere maskers. Wie weet heb je iets anders in huis wat je kunt gebruiken.

Scrub
Avocado is ook ideaal om zelf een scrub te maken. Meng:

  • een halve rijpe avocado
  • een theelepel honing
  • een theelepel olijfolie
  • een theelepel bruine suiker

Maak je huid vochtig en scrub je huid voorzichtig. Afspoelen met lauwwarm water.

Voor andere scrubrecepten kun je hier terecht.

Nagels

Meng een halve avocado met een kleine banaan. Beide moeten goed rijp zijn, waardoor ze goed te prakken en te mengen zijn. Smeer je handen hier goed mee in en laat ze 10 minuten “weken”. Om te vermijden dat alles om je heen vies wordt, kun je je handen in een draagtas van de supermarkt houden.

Make-up remover
Make-up remover zit vol met chemicaliën en andere troep die je liever niet op je huid smeert. Gelukkig zijn avocado’s vettig en zijn ze daardoor bruikbaar om je make-up veilig te verwijderen. Snij een rijpe avocado open. Haal een wattenstaafje of wattenschijfje langs het vruchtvlees van de avocado om het vet op te nemen. Je hebt het vruchtvlees zelf niet nodig. Vind je het zonde om de avocado dan weg te gooien? Maak er dan een haarmasker van!

Haarmasker
Meng een rijpe avocado met dikke olijfolie en smeer dit in je haarpunten. Heb je last van roos? Masseer het mengsel dan ook in je hoofdhuid om deze te voeden met de natuurlijke oliën. Doe een douchemuts of plastic zak over je haar zodat de avocado niet op andere dingen komt en laat dit 20 minuten in je haren (en hoofdhuid) inwerken.

The author: Elles Jacobs