BeautyLifestyle

Olijfolie in de badkamer

Ik hou van olijfolie. Ik maak er dressing van voor mijn salades, ik kook er mijn pasta in (in de hoop dat het daardoor minder plakt) en ik bak er vlees in. Ik kan bijna niet zonder olijfolie. Nu weet ik dat olijfolie gezond is en heel veel positieve eigenschappen heeft. En deze deel ik graag met je.

De eerste keer dat ik ermee experimenteerde gooide ik een halve fles olijfolie door mijn haar. Want mijn haar zou erdoor gevoed worden en glanzen. Nou, glanzen deed het zeker. Drie dagen later nog. Mijn haar was vettig en glad en vies. Ik voelde me net een gladjakker. Gebruik daarom niet te veel olijfolie, want het blijft olie 😉

Haren
Olijfolie is rijk aan Vitamine E, wat goed is voor je hoofdhuid. Het is daarom een goed middel tegen roos omdat het je hoofdhuid voedt en verzorgt. Meng een theelepel olijfolie met citroensap. Masseer het mengsel voorzichtig in je haar en besteed extra aandacht aan je hoofdhuid. Ook je haar heeft hier baat bij.

Huid
In de winter heeft je huid extra aandacht nodig. Voor je gezicht kun je een gezichtsmasker maken, maar wat doe je met je droge, schilferige benen? Doe wat olijfolie in je badwater. Neem een lekker lang bad en laat de olie zijn werk doen.

Handen
Je handen hebben het zwaar te verduren. Afwassen en poetsen drogen de huid van je handen uit. Ook herfstachtig en winters weer eist zijn tol. Smeer wat olijfolie op je handen en laat deze even rustig intrekken.

Nagelriemen
Zijn je nagelriemen gescheurd en heb je last van losse velletjes rond je nagels? Ik heb hier zelf veel last van. Een klein druppeltje olijfolie op mijn nagels heeft enorm geholpen. Overdag heeft dit niet veel zin, want de olie smeert op alles wat ik aanraak en heeft geen tijd om in te trekken. Daarom doe ik een klein druppeltje op mijn nagels, masseer ik dit licht in met mijn duimen en ga ik daarna naar bed. De hele nacht kan de olie intrekken en mijn huid verzorgen.

The author: Elles Jacobs