InterieurLifestyle

Pimp je slaapkamer

bed-1348721_1920Voor mij is de slaapkamer de belangrijkste kamer van mijn huis. Mijn tempel. Het is de kamer waar ik het meeste tot rust kom. Daarom vind in het ook belangrijk dat deze kamer niet alleen comfortabel is, maar ook dat deze er leuk uitziet. Hierbij deel ik een aantal tips met je om je slaapkamer een fijne, gezellige en vooral mooie kamer te maken. Een kamer waar je niet alleen maar slaapt, maar ook heerlijk zen kunt worden.

Mijn slaapkamer is mijn paradijs. Ik geniet zoveel als ’s ochtends het eerste zonlicht door het raam naar binnen valt en vind het heerlijk om ’s nachts door datzelfde raam naar buiten te kijken naar de sterren. Ik heb heel lang moeten zoeken naar het perfecte bed voor mijn rug en slaaphouding en heb ook veel aandacht besteed aan het zoeken van het ideale hoofdkussen. Een goede nachtrust is erg belangrijk.

Gezien ik hier ook graag lig om een boek te lezen of om na te denken over mijn planning voor mijn volgende dag, heb ik ervoor gezorgd dat ik mij helemaal thuisvoel in deze kamer. Hierbij mijn tips:

Meubels

Wees creatief met je meubels. Een meubelstuk kan ook voor andere dingen gebruikt worden dan waarvoor hij gemaakt is. Een boekenkast is gewoon een open kast met planken. Zet hier je sieradendoosje in met een fotolijstje ernaast. Zet in deze kast de mooie dingen die jij “on display” wilt zetten. Daarmee hou je gelijk de oppervlaktes van je andere meubels wat leger.

Daarnaast kun je je meubels ook voor meerdere doelen gebruiken. Ik gebruik een ladenkast voor kleding en de plank erboven voor mijn make-up en spiegels.

Muren

bedroom-490779_1920Zijn de muren in je kamer wit en zijn je meubels qua kleur hierop afgestemd? Dan wil je natuurlijk niet je muren ineens een hele andere kleur geven zodat het allemaal niet matcht. Kies voor iets kleiners. Vroeger hingen we allemaal posters aan de muren. Nu kun je kiezen voor mooie fotolijstjes. Ze komen in vele verschillende soorten en maten. Chique, klassiek, plain of omringd door steentjes.

Wil je toch iets doen met verf? Kies dan een muur. Deze muur kun je in elke kleur doen die jij mooi vindt. Door het bij die ene muur te houden, hou je de rust van de andere witte muren en kun je lekker creatief worden. Het enige nadeel aan verf (of behang) is dat je die kleuren niet kunt afwisselen. Zit er blauw verwerkt in elementen in je slaapkamer? Dan kun je rustig blauw gebruiken in je muur.

Beddengoed

Koop twee of drie sets mooie dekbedovertrekken. Je kunt ze zo vaak je wilt afwisselen en hierdoor krijgt je kamer steeds weer een nieuwe, frisse uitstraling.

Kussens

Maak je eigen sierkussens. Door ze zelf te maken, kun je zelf de stof kiezen die je mooi vindt én die uitstekend past bij het decor van je kamer. Hierdoor hou je een lijn aan en kun je trots zijn om iets wat je zelf hebt gemaakt.

Planten

bedside-1208194_1920Ik ben zelf niet zo’n voorstander van planten in de slaapkamer. Ik vind het idee van een potje met potgrond in mijn slaapomgeving een beetje vies. Maar ik heb ook vrienden die hierbij zweren en nooit meer een slaapkamer zonder planten willen. Planten helpen bij het omzetten van CO2 in zuurstof en dat vinden zij een fijn idee. Ze hebben geen hele oerwouden opgebouwd. Een mooi plantje op hun nachtkastje is voor hun voldoende.

Het belangrijkste om te onthouden is dat de slaapkamer jouw domein is. Een woonkamer moet nog wel eens gedeeld worden met gasten. Maar de slaapkamer is van jou. Je mag daarom doen en laten wat jij wil en je hoeft niet na te denken over wat je gasten wel niet zullen denken 😉

Tags : HomeInterieur

The author: Elles Jacobs