Interieur

Fleur je kamer op met een DIY kussenhoes

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, kreeg ik hulp van mijn ouders om mijn kamer in te richten. Ik kreeg hulp bij het uitzoeken van meubels en andere dingen zoals schoonmaak artikelen en spullen voor in de keuken. Toen alles er eenmaal stond, had ik best een leuke kamer maar ik miste toch iets. Echt knus was het niet. Dus ben ik aan de slag gegaan en heb ik een aantal kussens gemaakt die pasten bij de uitstraling van mijn kamer en bij wat ik mooi vind.

Kussens maken is heel makkelijk en heel leuk. Als eerst kies je zelf de stof en de eventuele print uit. Als je je kussens zelf maakt, dan kun je voor kleuren kiezen die bij je meubels past. Of in mijn geval met mijn beddengoed. šŸ™‚

Wat heb je nodig?

 • Stof die jij mooi vindt
 • Naaigaren
 • Schaar (een stofschaar is het handigst, omdat deze extra scherp is en makkelijker door stof heenknipt)
 • Spelden
 • Meetlint
 • Kussenvulling

Aan de slag!

 1. Ik heb bij de stoffenmarkt een grote lap stof gekocht. Met de meetlint heb ikĀ gelijke vierkanten in de stof gemeten en deze afgezet met de spelden. Als je stofkrijt hebt, dan is dat nog makkelijker om de afmetingen te markeren.Ā Bij het opmeten van de vierkanten, vergeet dan geen 5 cm stof erbij te rekenen voor de zoom.
 2. Leg 2 gelijke vierkanten op elkaar. Zorg ervoor dat de mooie kant aan de binnenkant zit.
 3. Met de spelden leg je de vierkanten vastĀ zodat ze niet gaan schuiven.
 4. Stik drie kantenĀ dicht. Houd ongeveer 5 cm ruimte tussen de stiksels en de rand van de stof als zoom aan.
 5. Je hebt nu 1 kant nog open. Stik deze tot ongeveer 10 cm voor een van de hoeken.
 6. Draai de stof binnenste buiten. Je kussen is bijna klaar.
 7. Door de opening van 10 cm kun je de vulling in je kussen doen.
 8. Vouw ongeveer 5 cm zoom door het gat naar binnen, zodat het open stuk gelijk loopt met de rest van die zijkant.
 9. Stik vervolgens het gat ook dicht.

Klaar šŸ™‚

Eigen design

Om te variƫren kun je verschillende stofjes gebruiken. Zo heb je kussens met verschillende kleuren of prints aan beide kanten.

Heb je een heel erg leuk t-shirt met een motief of printje dat eigenlijk al te oud is om nog te dragen? Zonde om hem weg te gooien. Knip het printje uit, naar het op een van de kanten van je kussentje! Zo kun je het t-shirt weggooien maar hou je het leuke printje nog.

Hiervoor kun je ook lint, knoopjes, strikjes en andere accessoires op je kussentje bevestigen.

sofa-1158766_1920

Leave a Reply