Taco
Eten & Drinken

Koken met Kliekjes!

Toen ik nog thuis woonde had mijn moeder altijd één keer per week kliekjesdag. Dat betekende dat je al het eten wat overgebleven was (waarschijnlijk om bepaalde redenen) nog een keer mocht gaan eten. Als het eten daarvoor al wel lekker was, dan was het op zo’n kliekjesdag echt niet meer te eten!

Ik weet nog dat ik toen dacht dat zodra ik op mijzelf zou zijn. Dat ik dan als eerste die kliekjesdag zou gaan schrappen. Geen vieze restjes meer voor mij.

Maar echt! Wat blijft er dan een boel eten over. Dat kon ik toch niet zomaar weggooien?! Er zijn mensen die met honger moeten leven en dan zou ik dat eten zomaar weggooien. Nee, dat kon ik dan ook weer niet. Was die kliekjesdag van mijn moeder dan toch niet zo’n slecht idee? Misschien niet.

Gelukkig zijn er namelijk ook lekkere gerechten te maken met kliekjes!

Ben je benieuwd welke gerechten dit zijn, lees ze hieronder:

Wrap

Wrap

Aangezien je heel veel kanten op kunt met een wrap, is een wrap een handige manier om van je restjes af te komen. Zo kun je een wrap met veel verschillende etensresten bereiden. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar met een wrap smaakt alles!

Bovendien dient een wrap niet alleen als avondmaaltijd, maar is ook ideaal als lunch 🙂

Gevulde PaprikaGevulde Paprika

Aangezien je een paprika met van alles en nog wat kunt vullen, is dit een ideaal recept om je restjes eten in te verwerken. Alles wat je hoeft te doen is de paprika te vullen om deze vervolgens te verwarmen in de oven (15- 20 minuten op 200 °C).

Let wel op! Als je de paprika vult met vlees, moet je deze wel even van te voren gaar maken. Je wilt namelijk geen enge voedselvergiftigingen oplopen.

Taco

Taco

Ook een taco is een ideale manier om je restjes mee kwijt te raken. Je hoeft de taco alleen maar op te warmen in de oven (10 minuten op 180 °C). Vervolgens kun je de taco vullen met van alles en nog wat. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je je etensresten wel opwarmt, voordat je de taco vult. Maar dit spreekt voor zich.

Tortilla Chips

 

Tortilla Chips

Last but not least, tortilla chips. Hier kun je ook heel veel verschillende kanten mee op. Wat zeg nog zelf, wat is niet lekker met chips?!

 

Wat doe jij met je restjes?

The author: Elles Jacobs