Eten & Drinken

Eisbein recept

Eisbein recept

Recipe by EllesCourse: HoofdgerechtCuisine: DuitsDifficulty: Gemiddeld
Porties

5

porties
Voorbereidingstijd

30

minutes
Kooktijd

3

hours 
Calories

500

kcal
Vetten

25

gram
Koolhydraten

5

gram
Eiwitten

30

gram
Vezels

2

gram

Eisbein is een klassiek Duits culinair recept. Het is een hartverwarmende favoriet die traditioneel geserveerd wordt in de gezellige bierhallen van Duitsland. Dit Eisbein recept is perfect als je thuis een stukje Duitse cultuur wil ervaren. Volg dit recept en bereidt zelf de perfecte Eisbein.

Ingrediënten

  • 2 Eisbeinen

  • 2 Liter water

  • 2 Laurierblaadjes

  • 5 Jeneverbessen

  • 10 Zwarte peperkorrels

  • 1 Ui

  • 2 Wortels

  • 1 Stengel bleekselderij

  • Zout

Bereidingswijze

  • Reinig de Eisbeinen grondig door overtollig vet en eventuele haartjes te verwijderen.
  • Plaats de schenkels in een grote kookpot en voeg water toe tot ze volledig ondergedompeld zijn.
  • Voeg laurierblaadjes, jeneverbessen, zwarte peperkorrels, grof gesneden ui, wortels en bleekselderij toe aan de pot.
  • Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het 2 tot 3 uur sudderen tot het vlees zacht is.
  • Haal de schenkels uit de bouillon en laat ze uitlekken.
  • Plaats de schenkels eventueel kort onder de grill voor een knapperige buitenkant.

Notities

  • Serveertips:
    - Zuurkool: De klassieke combinatie van Eisbein met zuurkool is niet te verslaan. De frisheid van de zuurkool complement de rijke, vette smaak van het vlees perfect.
    - Aardappelpuree: Romige aardappelpuree is een uitstekende keuze om de sappen van de Eisbein op te vangen
    - Mosterd: Een beetje scherpe mosterd erbij geeft een pittige toets die goed past bij dit Eisbein recept.

    The author: Elles

    Of het nu gaat om mode, styling, nieuwe trends of leuke tips. Op mijn blog deel ik alles wat ik interessant vind. Zo lees je mee bij mij at home!