Travel

Herfstwandelingen

Ik ga graag wandelen in de herfst. De bladeren kleuren dan geel, rood en oranje. De lucht is een palette aan verschillende tinten en het ruikt ook heerlijk buiten. Ik zet graag zelf routes uit, door gewoon de deur uit te gaan en te gaan lopen, maar er zijn ook talloze routes in Nederland die uitgestippeld zijn en ook mooi zijn uitgetekend op kaarten.

forest-63275_1920Op verschillende websites, zoals die van de ANWB, vind je verschillende routes die je kunt downloaden op je smartphone. Je volgt dan een GPS route. Ben je meer van de papieren kaarten, dan kun je die ook vaak downloaden. Er zijn meerdere websites die speciale herfstwandelroutes aangeven. De makers van deze sites kennen de regio en weten waar je mooi kunt wandelen.

Ben je wat meer ondernemend zoals ik en wil je er gewoon lekker tussenuit? Kijk dan in jouw stad of dorp naar bosgebieden. Meestal hebben deze hele mooie wandelroutes. En weet je, in de herfst is elke route mooi. Want of het nu een speciale herfstwandelroute is of niet, het is sowieso herfst en de bomen worden sowieso oranje. 😉

forest-63279_1920

Trek daarom lekker zittende wandelschoenen aan, neem je camera of smartphone mee en ga erop uit. Ga de natuur in en geniet van hoe veelzijdig moeder natuur is. Ga op zoek naar de verschillende soorten paddenstoelen die uit de grond schieten en kijk naar de wolkenvelden die voor je ogen steeds nieuwe taferelen vormen.
forest-682003_1280

Ik moet toegeven dat ik wandelen niet alleen in de herfst lekker vind. De lente heeft ook iets prachtigs met de kleine blaadjes en knoppen aan planten. Geluiden van dieren die weer de natuur in kunnen. Maar ook in de zomer in de stralende zon, of in de winter als de vorst op de grond ligt. Ik wil gewoon heel graag naar buiten. De natuur in met Kris en Charlie.

The author: Elles Jacobs