Tips om je kast op een originele manier in te richten
Interieur

Leuke manieren om je open kast in te richten

Iedereen heeft het wel in de woonkamer staan, een kast. Maar behalve een kast gebruiken als opslagplaats, is een kast ook de perfecte mogelijkheid om je woonkamer extra sfeer te geven. Zeker wanneer je een open kast in je woonkamer hebt staan, heb je ontelbaar keuze om je huis echt jouw huis te maken. Hieronder lees je een aantal tips.

  1. Voeg sfeer toe

Er zijn anno 2023 zoveel verschillende technische mogelijkheden om sfeer toe te voegen.  Een plant is wellicht een leuke keuze, maar dit is misschien niet heel erg origineel. Kies voor een persoonlijke twist door een aantal boeken in de kast te zetten die jouw stijl benadrukken. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van fantasy, zet dan een aantal toepasselijke boeken in je kast. Een andere leuke tip is een kleine verstoptruc. Plaats op je boekenplank speakers om je boeken als het ware te veranderen in luisterboeken. Het is misschien wel een idee om de speakers te verstoppen, de speaker zelf verbetert de sfeer niet.

  1. Houd het simpel en luchtig

Het is niet per se nodig om de ruimte in je kast volledig te benutten. Juist doordat je delen in een kast openlaat zorg je als het ware voor een bepaalde rust. Dit zorgt voor een bepaalde overzicht. Te veel spullen in je kast zorgen juist voor chaos, je kijkt er tenslotte altijd op. Het is in je woonkamer juist de bedoeling dat je de chaos van de dag even achter je laat.

  1. Leuke opberg- en decoratiemogelijkheden

Een kast is ten eerste natuurlijk een plek om spullen in op te bergen. Ook bij een open kast is opbergruimte essentieel. Maar ook voor het opbergen van spullen heb je oneindig veel sfeervolle mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld de keuze voor houten opbergbakjes of rieten manden. Of kies voor opbergdozen of decoratie in de stijl van je favoriete boek. Verder kan je als opvulling een aantal keuzes maken die goed bij je passen, zoals foto’s van je dierbaren. Maar zoals gezegd dus niet té veel.

  1. Kies voor kleur

Dit geldt natuurlijk ook voor je hele woonkamer, maar ook bij je kast is het gebruik van kleur erg relevant. Kies bijvoorbeeld voor een aantal goed bij elkaar passende kleuren en plaats allerlei attributen in ongeveer dezelfde kleur. Zo passen de attributen goed bij de kast, en eventueel bij de kleur van de omringende muur. Zo geef je een extra aspect aan de styling van je open kast.

Als je deze tips volgt creëer je echt je eigen woonkamer en persoonlijke ruimte. Nu is het tijd om te genieten!

The author: Elles Jacobs