Lifestyle

Zelf een Jack O’ Lantern maken

Het is bijna Halloween! De laatste jaren wordt Halloween steeds populairder in ons land. Kindertjes in spooky pakjes bellen aan en hopen op een handvol snoepjes in hun mandjes. Steeds meer straten organiseren het feest samen, waarbij de buurt versierd wordt met allerlei griezelige versieringen en zelfs volwassenen verkleed de deur open doen om de kinderen eerst de stuipen op het lijf te jagen voor ze een zoetigheden te geven.

Onze wijk doet hier nog niet aan mee. Een aantal buren hebben wel een mand met snoepjes klaarstaan, voor het geval een spookje of een vampiertje aan klopt. Maar heel actief zijn ze hier niet. Toch weerhoudt dat mijn kids niet om zich in hun pakjes te heisen en te gaan trick or treaten. Heel spooky waren mijn kids niet dit jaar. Ik begeleidde een Pikachu en Robin Hood door de wijk. Misschien is het voor hun gewoon carnaval met gratis snoep…

Behalve trick or treaten hoort een Jack O’Lantern er natuurlijk ook bij. In Amerika leren kinderen dit al van jongs af aan. Gezien wij dit niet met de paplepel zijn ingegoten, vind je hier een aantal tips hoe jij je eigen pompoen kunt versieren.

Hoe versier ik mijn eigen Jack O’Lantern

1. Maak eerst een ontwerp van wat jij op de pompoen wilt hebben. De meeste voorkomende versiering is een griezelig gezicht maar tegenwoordig wordt er van alles in een pompoen gekerfd. Van gezichten van celebrities tot cartoonfiguren tot band logo’s. Teken of print jouw ontwerp op stevig papier.

2. Vervolgens willen wij de pompoen openen. Met een zaag of een mes snijd je een gat in de bovenkant van de pompoen. Zo doe je bij wijze van het hoofd open. Als je een kaarsje wilt gebruiken, kun je het beste het gat in de bovenkant maken (het kaarsje moet wel in een glaasje geplaatst worden om brand te voorkomen). Gebruik je elektrische lampjes, snijd het gat dan in de onderkant of zijkant, zodat je het koord kunt verstoppen.

3. Hol de pompoen uit. Verwijder het vruchtvlees en de zaadjes met een schraper.

4. Het is nu tijd om jouw ontwerp op de pompoen over te brengen. Teken je ontwerp op een stuk papier. Leg deze op de pompoen, waar je het ontwerp wilt hebben. Trek je ontwerp over door met een priem gaatjes te prikken langs de rand van de onderdelen van je ontwerp (langs de randen van de oogjes, neus en mond).

5. Verwijder het sjabloon en snijd met een scherp mesje of zaagje langs de stippellijn. Indien gewenst kun je lampjes of kaasjes in de pompoen plaatsen.

TIP: Om te voorkomen dat zichtbare delen van de binnenkant van de pompoen bruin worden, kun je deze delen bedekken met een laagje Vaseline.

Succes en happy Halloween!

jack-o-lantern-518774_19201

The author: Elles Jacobs

Leave a Reply