Travel

Wandelen in het Vliegenbos

Kris en ik zijn deze week 5 jaar bij elkaar. Dit proberen wij elk jaar op een rustige, gezellige manier met z’n tweetjes te vieren. We hebben het allebei druk genoeg op het werk en dit is een mooie gelegenheid om toch de tijd te nemen om samen weg te gaan.

We hoopten dit jaar een weekendje weg te gaan, maar een hotel zit er dit jaar niet in. We maken Charlie namelijk echt niet blij met een overnachting waarbij ze niet in haar knusse hoekje in de schuur kan liggen. Zodra je het woord hotel gebruikt bij Charlie, dan trekt ze dit gezicht.

charlie

Charlie vindt het maar niks

We zijn op zoek gegaan naar ergens waar we mooi kunnen wandelen, waar Char mee kan en waar we van de natuur konden genieten. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen op een wandeling door het Vliegenbos. Kris gaat vaak naar zijn vrienden in Amsterdam en die wonen dichtbij het bos.

Het Vliegenbos is een heerlijk bos. Hoewel er ook andere bezoekers rondliepen, zag je ze maar sporadisch en voelde het erg rustig. Charlie vond het heerlijk en liep met haar neus in de lucht, staart kwispelend, een paar meter voor ons uit. Ze hoefde niet aan de lijn en dat beviel haar erg goed.

We hadden een eigen lunch meegenomen en gezellig gegeten tussen de middag bij een van de picknickplaatsen.

Het bos voelt heel natuurlijk aan. Het is het oudste stadsbos van Amsterdam en dat kun je zien. Overal staan oude bomen met dikke boomstammen en omgevallen takken zijn overgroeid met mossen en zwammen. Je zou bijna verwachten dat er kabouters onder verscholen zaten.

We hadden zoveel geluk met het weer. Het was niet te warm en toch scheen de zon prachtig door de bladeren, waardoor we hele mooie fotos hebben kunnen maken. We hadden de perfecte dag uitgekozen voor de wandeling.

Aan het eind van de dag kon Charlie haar enthousiasme niet meer tegenhouden en sprong vrolijk in een sloot. Kris en ik hebben ontzettend gelachen en haar geprobeerd af te spoelen met wat water uit onze thermossen. Gelukkig moesten we nog een stuk lopen om weer bij de bus te komen en was ze niet meer zo nat. De chauffeur had dat echt niet oké gevonden!

charlie-2

The author: Guusje van Loon

Leave a Reply