Pepernoten
Lifestyle

Cadeau’s, Pepernoten, oh nee Sinterklaas!

Hoe ik het als moeder van twee kinderen in de hectiek van sinterklaas probeer te redden, lees je hier!

Sinterklaas Feest

Voordat ik straks mijn klaagzang even los laat, wil ik eerst even zeggen dat ik altijd met volle tuigen van het Sinterklaasfeest geniet. Zo samen met mijn gezinnetje. Ik vind het prachtig om te zien hoe mijn kinderen volop genieten van het feest, en in spanning zitten of sinterklaas wel of niet gaat komen. Ik weet zelf nog wel hoe dat vroeger was. Ik zat de hele avond klaar! Zenuwachtig dat ik was.

Samen Zingen

Ook vind ik het prachtig om samen de sinterklaas liedjes te zingen. Eens per week mogen mijn kinderen hun schoenen zetten. Aangezien we geen kachel hebben, mogen ze de schoenen onder de verwarming zetten om vervolgens uit volle borst liedjes te zingen. Mijn man en ik zingen dan ook altijd vrolijk mee. “Zie ginds komt de stooooomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaaaaas, ik zie hem al staan”. Dat het vals is, maakt allemaal niets uit. Want voor een cadeautje doe je natuurlijk alles 🙂

Het Sinterklaas Journaal

Oja, vergeet het sinterklaas journaal niet! Normaal eten we altijd rond de tafel, maar nu zitten we met z’n allen op de bank voor de televisie. Want we kunnen toch niets van het Sinterklaas journaal missen?! Als het koken dan toch soms wat langer duurt, dan brengen onze kinderen ons gelukkig goed op de hoogte. “Sinterklaas is zijn pakjes kwijtgeraakt, wat nu?!” Geweldig om te zien, hoe ze zich in het verhaal inleven! Wij spelen het natuurlijk in volle teugen mee.

De Intocht

En ja, nu we toch bezig zijn: de intocht! Geweldig. Met patat zitten we met z’n allen op de bank te kijken naar de intocht van sinterklaas. Komt Sinterklaas wel in Nederland aan? Of gaat het dit jaar allemaal niet meer door? Spannend dat het is! Gelukkig komt het altijd weer goed. En ja, dan moeten ze de stoomboot met sinterklaas ook zien. De pietenpakken gaan aan, en we gaan kijken bij de intocht. En zwaaien met z’n allen, want daar zijn ze dan: helemaal uit Spanje!

Oftewel, Sinterklaas is één groot Feest!

Ondanks dat ik het Sinterklaas Feest echt geweldig vind, vind ik het heel lastig om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Ik vraag me dan ook af hoe andere moeders er voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ik ben zo iemand die een dag van te voren nog niet alle cadeautjes voor iedereen heeft, en op de avond zelf nog moet inpakken. Ook schaam ik me altijd dood dat ik weer eens vergeten ben om een cadeautje in de schoenen van mijn kinderen te doen. Ter compensatie krijgen ze dan wat meer cadeautjes. Hoe lossen jullie dit op?

Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie omgaan met sinterklaas? Hoe vinden jullie rust in deze hectische tijd van cadeautjes, pepernoten en Pieten?

The author: Elles Jacobs

Leave a Reply